Saturday, January 17, 2015

Olga Bocan - despre cine recruteaza specialisti in Pharma


Firma Conseco International

(Conseco) recruteaza personal specializat in domeniile farmaceutic, parafarmaceutic, aparatura medicala, laboratoare medicale, clinci. Mai precis, ofera servicii de consultanta in domeniul bio-farmaceutic pentru recrutare, head-hunting , HR Outsourcing, Personal Leasing etc. Se descriu ca profesionalisti si spun ca  "Experienta noastra ....ne indica drept partenerul ideal in abordarea cu maximum de profesionalism...in ocuparea functiei aflate in discutie." Daca aceasta fraza este una onesta sau daca doar mascheaza inducerea unei confuzii in randul partenerilor isi gaseste raspunsul in cele de mai jos. 

Pe site nu exista sectiunea de echipa a firmei, acel minim necesar cat orice client sa poata sti cine ii va recruta personal specializat in domeniile farmaceutic, parafarmaceutic, aparatura medicala, laboratoare medicale, clinci. Motivele devin evidente abia cand interactiunea incepe sa se deruleze si banii incep sa fie platiti...
Dupa un efort considerabil, se poate afla ca Firma Conseco International recruteaza personal specializat in domeniul medical, farma si managementului farmaceutic prin intermediul HR Managerului, recruitment specialist  Olga Bocan si a specialistului in recrutare Claudia Vaidos. 
Pentru ca serviciile sunt platite iar recrutarea trebuie sa fie de calitate - spre beneficiul firmei angajatoare care isi selecteaza personal via Conseco International si respectiv prin HR Managerul si recruitment specialist  Olga Bocan-  intrebarea este cine este

Olga Bocan 

de la  Conseco International si ce o recomanda ca specialist in recrutare in domeniul farmaceutic, medical si managerial - farma? 

Pentru a ne asigura ca in spatele unui site si a unei titulaturi de specialist chiar exista macar un specialist in recrutare in aceste domenii de nisa, noi, echipa blogului recrutatre-farma.blogspot.com am apelat chiar la instrumentul cu care lucreaza Olga Bocan - si anume - chiar la CVul specialistului in recrutare pentru companiile farmaceutice , CV gasit pe un cont activ pe o retea socio-profesionala, respectiv Linkedin. 

Ce am aflat? 

A) Ca specialistul in recrutare Olga Bocan, platit pentu specializarea sa si pentru munca de selectie avansata in domenii de nisa

1) Nu isi trece in CV facultatea abosolvita, un minim necesar cat sa poata fi dedusa de catre clienti abilitatea sa si minimul de pregatire in a recruta personal de specialitate: medici, farmacisti, cercetatori, manageri farma, reprezentanti de vanzari. 

2) Refuza sa precizeze ce facultate a absolvit chiar si atunci cand este intrebata direct ce facultate a absolvit - astfel incat clientii sa poate deduce daca stie un minim de termeni specializati, daca are experienta "hands-on" in domeniile pentru care selecteaza personal sau daca a invatat doar "de pe margine".

3) In piata recrutarii se vorbeste despre faptul ca specialist HR in domeniul bio-medical Olga Bocan este de fapt absolventa a Facultatii de Religie. 

4) Tot din CVul Olgai Bocan se poate afla ca s-a specializat prin master in teme biblice si religioase -partial istorice - si anume fuga din egipt a evreilor sub conducerea lui Moise, cel care a separat apele prin putere de la Dumnezeu. Oare legatura cu recrutarea facuta pentru domeniile medical, cercetare si management si vanzari care este? este de precizat faptul ca daca tot sunt percepute taxe la nivel de specialist, poate ca pregatirea ar fi trebuit sa fie intr-un domeniu mai real si mai putin mistic, deductie valabila macar in baza logicii simple si a  logicii de recrutare folosita... chiar de recruiteri.

5) Aflam ca are o vechime in recrutare de 8 ani, insa vechimea in munca difera, evident, de experienta in domeniu. Din CV-ul Olgai Bocan nu reiese in nici un fel experienta dobandita, abilitatile structurate in 8 ani si nici eficienta rezultatelor. Efectiv, este imposibil de probat expertiza Olgai Bocan, autointitulata specialist Field&HR Manager.

Oare cum recruteaza Olga Bocan specialisti in domeniul Bio-Medical si Farmaceutic, din postura de (probabil, refuza sa infirme sau sa confirme) absolventa de

religie

si masteranda (in 5 ani) pe teme biblice si fara sa fi lucrat o ora in domeniile Farma, Medicina, Cercetare sau Management Medical si Farmaceutic? 

Oare nu cumva momentele in care recrutarea s-a desfasurat cu succes au fost o combinatie de noroc si seriozitate a aplicantului? In aceste conditii, care este utilitatea intermedierii procesului de catre aceasta recrutatoare care nu isi mentioneaza facultatea in CV, un minim de calitate si respect pentru orice CV al unui specialist in CVuri. 


B) 1) Al doilea specialist in recrutare al firmei Conseco International, noi echipa recrutare-farma.blogspot.com, am aflat ca este

Claudia Vaidos

, relativ proaspat absolventa a Facultatii de Asistenta Sociala, licentiata cu tema - feminitatea postdecembrista via REVISTE si

RELIGIE

....iar acum recruteaza personal specializat FARMA si BIO- MEDICAL. 


2) De mentionat ca tocmai specialist recrutare Claudia Vaidos nu are postat un CV online, firmele si colaboratorii fiind obligati sa lucreze cu un "specialist" despre care nu cunosc nimic, nici macar facultatea absolvita sau experienta obiectiva in domeniu, firmele fiind nevoite, in cazul colaborarii, sa accepte ideea ca Manageri si Farmacisti vor fi evaluati de o absolventa a Facultatii de Asistenta Sociala (in cazul in care au de unde afla acestea). 


In cazul in care aceste informatii sunt uimitoare - accesati contul de Linkedin al Olgai Bocan sau incercati sa gasiti un CV al Claudiei Vaidos. De asemenea, curand vom posta si printscreen-urile acestui CV online.

De asemenea puteti sa solicitati un CV al colaboratorului pe care il platiti pentru serviciile oferite - Olga Bocan sau Claudia Vaidos,  impreuna cu o dovada obiectiva a celor scrise acolo, inclusiv cu verificarea pregatirii universitare a acesteia, caci poate nu degeaba refuza sa nominalizeze facultatea absolvita in conditiile in care, in situatii normale, orice om spune ce facultate a absolvit. 

*Profesionalismul se dovedeste nu se clameaza fara acoperire prin titluri auto-acordate si vechime in munca ce nu subliniaza expertiza in domeniu. 

**Accesati CV-ul online al Olgai Bocan, analizati structura si detaliile din el, comparati standardele acestei auto-intitulate specialist in recrutare Olga Bocan cu cele din CV-ul dvs si ganditi-va daca este omul potrivit pentru a va recruta, evalua, oferi servicii de nisa platite. 

***Inainte de a colabora cu Conseco International via serviciile prestate de angajata lor Claudia Vaidos intrebati-va de ce tocmai ea, auto-intitulata specialist recrutare nu are un CV public, cat noi colaboratorii sa stim pe cine platim, macar la nivel informativ

Angela Tudorache, medic specialist, Bucuresti
Mateius.N.Vasile, PhD, bio-medical researcher, Bergen
Alexandru Retea, Regulatory Affairs, Bucuresti
Andrei R, medic, product specialist,  Bucuresti
Iulia B, medic, Timisoara
Monica N, medic, manager, Bucuresti
Tatiana P, marketing specialist, Londra

No comments:

Post a Comment